E-installaties

E-installaties

Electrotechnische installaties

W-installaties

W-installaties

W-installaties

Onderhoud & Revisie

Onderhoud & Revisie

Onderhoud & Revisie

Veiligheid

Veiligheid

Veiligheid staat voorop

Observatiesystemen

Observatiesystemen

Camera's en andere observatiesystemen

Frontpage Slideshow | Copyright © 2006-2012 JoomlaWorks Ltd.

1003 Kies Techniek

KIES TECHNIEK BEDANKT!

De Stichting Technodôme en Bedrijf organiseerde van 31 januari tot en met 2 februari 2019 voor de allerlaatste keer haar Kies Techniek Manifestatie voor de basisschooljeugd in de regio Venlo. Plaats van handeling was het Technodôme te Venlo (Hagerhofweg 15-17).

Wij danken alle sponsors, vrijwilligers, gemeente, onderwijs, ondernemers, organisaties, leden van de werkgroep en de stichting voor hun jarenlange inzet voor de techniek promotie in onze regio.

Namens Stichting Technodome en Bedrijf
Piet. M.C.J.Peters, Voorzitter.

ACHTERGRONDINFORMATIE
Bestuurslid Piet Peters (rechts op de foto) is organisator van dit evenement van het eerste uur. Wij bedanken hem dan ook speciaal voor zijn inzet de afgelopen 25 jaar.

Ooit begonnen als eendaags evenement (open bedrijvendag) is Kies Techniek eind negentiger jaren uitgegroeid naar een driedaags evenement (Máák t in de techniek, Tec4you en de laatste jaren weer als Kies Techniek). Doel van de Kies Techniek manifestaties is de jeugd te enthousiasmeren voor techniek, zodat er voldoende instroom plaats vindt naar technische opleidingen en beroepen. Gelukkig is de interesse voor techniek de laatste jaren toegenomen, hetgeen ook hard nodig is gezien de sterk toegenomen vraag vanuit het bedrijfsleven.

De afgelopen jaren namen telkens rond de 50 basisscholen deel aan dit event (met gem. +/- 1800 leerlingen). In de weken voorafgaand aan de manifestatie gaat de leerkracht met de kinderen in de klas aan de slag waarbij de kinderen deze keer uitgedaagd worden een mooie Maas-villa te ontwerpen en deze vervolgens ook op schaal te construeren. De mooiste creaties worden daarbij tijdens de manifestatie tentoon gesteld en dingen mee naar een leuke techniekprijs.

Tijdens het bezoek aan de manifestatie kan de jeugd op speelse wijze kennis maken met allerlei vormen van techniek, niet zozeer door er naar te kijken, maar juist door daar heel veel zelf te doen en uit te proberen. De doe-opdrachten worden hen daarbij aangeboden door Bouw-Hout-Meubel, Design & Technology, Produceren-Installeren-Energie, Procestechniek en Mobiliteit en Transport VMBO,MBO en HBO). Ook een activiteitenaanbod vanuit enkele gespecialiseerde instellingen deel zoals Mad -Science, Continium Discovery Center en Science on Tour (TU Twente), InguanaFm zijn aanwezig.

Op de afsluitende manifestatie-dag van 2 februari konden alle kinderen van 10-12 jaar hier (opnieuw), maar nu op individuele basis en ook samen met hun ouders (gratis) terecht.

Het was echt de laatste keer en de Stichting Technodôme en Bedrijf gaat zich de komende periode beraden hoe zij techniekpromotie anderszins vorm zou kunnen gaan geven. We hebben tenslotte niet alleen de technici hard nodig, maar je vindt als technicus altijd een mooie of uitdagende baan in onze regio.

984 Kies Techniek

Kids opgelet > Kies Techniek!

Op 2 februari 2019 heeft de jeugd weer iets te kiezen. Dan is de manifestatie Kies Techniek Venlo!

Kids van 10 tot 12 jaar kunnen een dagje meekijken en vooral ook mee doen! De dag start om 10.30 uur en duurt tot 15.30 uur. Ouders/verzorgers zijn natuurlijk ook welkom. Ben jij erbij?

De jeugd heeft de toekomst, daarom ondersteunt PTS - technische service deze dag.

Tot zaterdag de 2e in het Technodôme van College Den Hulster in Venlo.

WIJ HEBBEN WERK VOOR EEN MONTEUR!
Heb jij een mbo opleiding elektrotechniek op niveau 3-4 (of gelijkwaardig), affiniteit met industriële elektrotechniek en plc-techniek? Haal meer uit jezelf, technische kennis en ontwikkel je verder bij PTS! Als industriëel service- en elektromonteur zorg jij dat de techniek bij onze klanten ze niet in de steek laat.

Kijk voor meer informatie op deze website en bel of mail ons voor een gesprek.911 personeelsadvertentie monteur

Terramass gaat op duurzame wijze organische en minerale meststoffen produceren voor de agrarische markt, tuinders en particulieren. Wij PTS-Technische Service leveren hier een bijdrage aan door een deel van de elektrotechnische Installatie en regelingen te bouwen o.a. voor de aansturing van de diverse transportbanden .

installeren schakelkast
Een wezenlijke bijdrage leveren aan het welzijn voor mens en natuur die de levenskwaliteit van de huidige en toekomstige generaties moet verhogen, hieraan levert PTS-Technische Service een bijdrage.
Onze zorg is het, ontzorgen van de klant, om hem een installatie, meet- en regelsystemen evenals schakelkasten te leveren en aan te leggen zodanig dat hij optimaal, duurzaam en storingsvrij kan draaien en produceren.

Wat doen wij daar:
Onder andere het aansluiten van een 200KW motor en de daarbij behorende komponeten zoals de stuur kast en transportbanden.


installatie in aanbouw

aansluiten van een 200kW motor
Onderhoud aan een Mazak bewerkingsmachine.

mazak onderhoud
Samen werken kan ook een samenwerking zijn zoal dit is gebeurd met het camera bewakingsysteem op het Businesspark Spikweien.

Samen met de betreffende ondernemer bekeken wat voor hem en het Businesspark de beste locatie was om voor beide een optimaal camerasysteem te kunnen realiseren.
camera samenwerking

Het maken van een regeling voor een roerwerk ten behoeve van drukinkt.

roerwerk voor inkt


Roerwerk compleet gemaakt bij ons voor het mixen van drukinkt


Een onafhankelijke inspectiebedrijf kan en mag inspectie mbt elektrotechnische installatie
uitvoeren.

Tijdens deze controles wordt nagegaan of de aangelegde installaties aan de geldende normen
en regelgeving voldoen.

Deze inspectiebedrijven moeten evenals de installateurs aan bepaalde eisen voldoen.
Deze eisen zijn vastgelegd in de Regeling erkenning Inspectie Bedrijven (RIB)

Vastgoedbeheerders,bedrijven, aannemers, verzekeraars, projectontwikkelaars, gemeenten en ook particulieren
hebben de afgelopen jaren regelmatig gebruik gemaakt van de expertise van deze
inspectiebedrijven. In geval van een dispuut is het ook mogelijk de hulp van
deze bedrijven in te roepen.

 

PTS staat niet stil en wil zijn klanten steeds van goed advies en kennis kunnen voorzien.
Daarom zijn wij bij Janitza op cursus geweest om zo een optimaal systeem voor KWH meting neer te zetten bij nu al 2 klanten

gridvis certificaat stephan peters
.